MENIU

Gabriel Oprea, lider UNPR: România îndeplinește de 10 ani condițiile de aderare la Schengen

Gabriel Oprea / Foto: Inquam Photos

România trebuie să lupte pentru propria țară! Este mesajul transmis de Gabriel Oprea, liderul UNPR, la ultima ședință a partidului. Fostul vicepremier a vorbit inclusiv despre dreptul României de a intra în Schengen, dar și despre crizele multiple cauzate de războiul din Ucraina. 

"Vedeți câtă nevoie este astăzi de Armată și de Poliție. Oamenii care sunt întotdeauna în prima linie, oameni care jură, și nu sunt vorbe mari, să își apere țara chiar cu prețul vieții. E o perioadă complicată, cu război la graniță, cu criză energetică internațională, criză alimentară, se preconizează o criză financiară internațională. Oamenii, pe bună dreptate, își pun întrebări, au nevoie de siguranță.

Suntem membri NATO, membri UE dar suntem națiunea română și trebuie să ne batem pentru România. Am discutat printre altele de Schengen, a fost greu de digerat faptul că Austria s-a opus.

Sunt un om care în calitățile pe care le-am avut am muncit să îndeplinim toate condițiile de aderare în Schengen, le îndeplinim de peste 10 ani.", a declarat Gabriel Oprea.

 

Mai multe articole despre:
gabriel oprea unpr