MENIU

Gabriel Oprea: ”Este o măsură corectă cea a prelungirii stării de urgență”

Fostul vicepremier pentru securitate națională și ministru de Interne - Gabriel Oprea salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a prelungi starea de urgență în România.

”Este o măsură corectă cea a prelungirii stării de urgență. Eu cred că trebuie să respectăm legea, eu cred că instituțiile de forță ale statului sunt repartizate cum trebuie pe tot teritoriul țării.

Trebuie să depășim această situație pentru care nu am fost pregătiți. Nu trebuie să dăm note, ci să mergem înainte să depășim această situație excepțională. După aceea, vom lua măsuri.

E nevoie de militari. Ați văzut la Suceava, este o echipă de militari, este și domnul Oprea acolo, un chirurg de excepție”, a declarat Gabriel Oprea la Realitatea PLUS.

Fostul vicepremier a declarat că obiectivul strategic cu privirile la măsurile luate este acela de a proteja oamenii.

”Eu sunt convins că majoritatea celor care aplică legea dau dovadă și de omenie, dacă legea cu este încălcată cu premeditare. Nu trebuie niciun cetățean să fie luat la omor pe stradă. Trebuie să aplice legea așa cum se aplică.

Repet, în această situație excepțioală trebuie să fim oameni, să dăm dovadă de solidaritate și de frică de Dumnezeu pentru a trece cu bine”, a mai spus Gabriel Oprea.

 

Mai multe articole despre:
gabriel oprea coronavirus