MENIU

Gabriel Oprea despre cutremurul de pe scena politică după tragedia de la Colectiv

Gabriel Oprea despre cutremurul de pe scena politică după tragedia de la Colectiv

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a dezvăluit cum a luat Victor Ponta decizia de a demisiona după tragedia de la Colectiv.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a dezvăluit, într-un interviu pentru Stiripesurse.ro, cum a luat Victor Ponta decizia de a demisiona după tragedia de la Colectiv. „Eu i-am cerut să rămână la Guvern”, a spus Gabriel Oprea, care a precizat că face aceste dezvăluiri „pentru istorie”.

„Era o situație foarte complicată, era și un atac politic imediat, o presiune, plus demonstrațiile de stradă care începuseră. M-am dus la Victor Ponta. M-a sunat: Gabi, vreau să vorbesc cu tine. Cred că în jur de ora 21, eram în minister, seara dinaintea demisiei. M-am dus la el, stătea la apartament. Primea rapoarte și el și spunea: Gabi, mă gândesc să-mi dau demisia, fiindcă eu cred că sunt și niște lucruri dirijate și nu vreau să vină la Palatul Victoria să dea cu sticle molotov sau mai nu știu ce. Ai o guvernare bună, chiar așa i-am zis, nu știu cine dirijează sau nu, dar eu cred că este constituțional și legal să rămâi și avem toate forțele necesare pentru a gestiona această situație. Nu cred că ești responsabil pentru ce s-a întâmplat și nu cred că trebuie să-ți dai demisia. Eu cred că e o făcătură. Sfatul meu a fost: nu demisiona, așa este corect, așa este legal, așa este constituțional. Gabi, îți promit, aici m-a supărat puțin, că nu fac un pas până nu te informez. (...) A apărut Victor și și-a dat demisia. În acel moment, din solidaritate pentru Victor mi-am dat și eu demisia. Puteam să mai rămân cât a mai stat guvernul. Eram la minister. Am fost dezamăgit. M-am considerat incorect. Demisia o faci ori n-o faci”, a spus Gabriel Oprea.

Mai multe articole despre:
Oprea Ponta Gabriel Oprea colectiv