MENIU

Gabriel Oprea, mesaj după extinderea restricțiilor de circulație: Cetățenii vor fi în siguranță în prezența Armatei Române

Gabriel Oprea Foto: Facebook/ Gabriel Oprea

Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitatea națională și ministru de Interne, spune că românii trebuie să se simtă în siguranță în prezența Armatei, pregătită să intervină în orice moment pentru a apăra țara și poporul. Fostul vicepremier îi îndeamnă pe români să colaboreze cu autoritățile și să respecte legea pentru a depăși această situație excepțională, într-o intervenție telefonică, marți, la Realitatea PLUS. Mesajul lui Gabriel Oprea a fost transmis după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că de miercuri se extind restricțiile de circulație iar militarii vor fi alături de polițiști și jandarmi pentru a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus.

 

„Am anuntat chiar acum o saptamana ca Armata, Ministerul Apărării Naționale, este pregătită să intervină. Oricum Armata este prezentă și la Ministerul de Interne, mă refer la jandarmi, la pompieri.

Deci, Ministerul Apărării Naționale este pregătit sa intervina. Este o institutie fundamentala a statului român, oameni, care alături de ceilalți militari din celelalte structuri au jurat să apere țara și poporul, securitatea națională.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că toți cetățenii trebuie să știe că în momentul in care apare Armata Română sunt in siguranta. Deci să colaboreze cu autoritățile și să respecte legea. Armata Română presupune, ca și armata celorlalte state, că e o pandemie mondială, inseamna siguranta si securitate.

Uniți și respecând legea, vom depăși  aceasta situatie cu care nu ne-am mai confruntat niciodată. Este o situație excepțională. 

În momentul în care, în fiecare intersecție vor vedea (cetățenii - n.red.) obiective militare, vor vedea Armata Română, oamenii se simt în siguranță, vor trebui să știe că trebuie să respecte legea, trebuie să colaboreze cu autoritățile.

De fapt, este o colaborare, o solidaritate, între Guvernul României, autoritățile publice și cetățeni.

Împreună, respectând legea și colaborând cu autoritățile, depășim această situație de excepție”, a declarat fostul vicepremier pe securitate națională Gabriel Oprea, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS. 

Gabriel Oprea: Militarii TREBUIE să fie pregătiți să intervină

Mesajul lui Gabriel Oprea a fost transmis după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că de miercuri se vor extinde restricțiile de circulație și că militarii vor fi alături de polițiști și jandarmi pentru a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus. 

VIDEO Iohannis anunță RESTRICȚII de circulație OBLIGATORII. Armata, scoasă în stradă