MENIU

Gabriel Oprea: Armata Română înseamnă un factor de încredere și stabilitate. Este pilonul în care românii au cea mai mare încredere

Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării

Astăzi este o zi importantă: Ziua Armatei Române. Pentru a cinsti memoria tuturor eroilor, generalul Gabriel Oprea a ridicat, din fonduri private personale, Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national si l-a donat Ministerului Apararii Nationale. Fostul ministru al Apărării Național, în prezent președinte al în prezent președinte al Uniunii Militarilor și Politiștilor “Mihai Viteazul” (UMPMV), a vorbit despre acest moment important, precizând că armata a însemnat și înseamnă în continuare "un factor de încredre și stabilitate", fiind "pilonul în care românii au avut mereu încredre". 

"Eu cred că pentru toți românii, ziua 25 oct înseamnă, în primul rând, sacrificiul militarilor în decursul vremilor, și venind mai apropiat, a celor care și-au dat viața în Războiul de Independență din 1877, în Primul Război Mondial, în celebrele lupte de la Mărășești, Mărăști și Oituz și până la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc, Carei, în 1944.

Când spunem Armata Română, spunem pilonul în care românii au cea mai mare încredere. Peste 80% dintre români au încredre în Armata Română. De fapt, în Armată și în Biserică. România este astăzi stat membru NATO, are o umbrelă de securitate prin sacrificiul militarilor români din teatrele de operații, după anii '90, Irak, Iran, Afganistan, România s-a consolitdat ca un factor de securitate.

Armata Română reprezintă și acum, în perioade complicate, cum este această pandemie, militari români sunt la datorie, alături de jadarmi, de pompieri și își fac datoria (...)", a afirmat fostul ministru al Apărării Naționale, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Întrebat ce mesaj transmite într-o zi atât de importantă cum este cea de astăzi, Gabriel Oprea a răspuns: "Să fim uniți, să mergem în aceeași direcție pentru a depăși această perioada de criză".

Fostul ministru a ținut să sublinieze importanța Armatei Române pentru statul român, reiterând că aceasta înseamnă "un factor de încredre și stabilitate", fiind, totodată, "pilonul în care românii au avut mereu încredere".

"Armata Română este un factor de stabilitate în România și în lume. Suntem respectați. Sunt primii care au jurat să își facă meseria chiar cu prețul vieții și nu sunt cuvinte mari (...)", a arătat președintele UMPMV. 

Cât privește Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national, Oprea a arătat: "Eram ministul Apărării Naționale și împreună cu primarul Sectorului 4, domul Piedone, am construit în față Palatului Copiilor din Parcul Tineritului, un monument pe care l-am donat Ministerului Apărării Naționale, pentru cinstirea militarilor din toate vremurile".