MENIU

Gabi Szabo: Este important să pui bazele sportului de masă, ca să ai de unde să faci selecţia

Multipla campioană la atletism Gabi Szabo a fost invitata Alexandrei Păcuraru la ”Acasă la oamenii Realității”. Fosta sportivă a vorbit despre importanța sportului de masă dar și a sportului în școli.

Gabi Szabo este dezamăgită profund de infrastructura sportivă din România. Potrivit acesteia, tot ce înseamnă infrastructură - baze sportive, piste - a fost construit în anii '65-'70. ”De atunci nu s-a mai făcut absolut nimic, nici măcar nu s-a dat cu var pe pereți. Cel mai important, ca ministru al Sportului, a fost infrastructura sportivă. Trebuie să punem la dispoziția sportivilor condiții. Altfel, cum să ceri performanță dacă ei nu au unde să se antreneze?”, a mărturisit fosta sportivă care a condus Ministerul Sportului în perioada 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015.

Multipla campioană la atletism a vorbit despre importanța sportului în școli. Din păcate, sportul școlar este la Ministerul Educației. ”Nimeni nu a înțeles importanța sportului în educație. Nimănui nu-i mai pasă de sport. Trebuie să încercăm să promovăm cât mai mult și să dăm o importanță minimă sportului în școală. Toată lumea își dorește un copil sănătos, o națiune sănătoasă, vitalitate”, a completat Szabo.

Mai multe articole despre:
Gabi Szabo Acasă la oamenii Realităţii