MENIU

Funeralii Elisabeta a II-a | Gest suprem la catafalcul Reginei - Ce au făcut regele Charles al III-lea și cei 3 frați ai săi - VIDEO

Gest suprem la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a al celor patru copii, în frunte cu Regele Charles al III-lea. Oamenii au stat la coadă, în număr uriaș, pentru a-și aduce ultimul omagiu suveranei Angliei.

Regele Charles III şi fraţii săi, prinţesa Anne, prinţul Andrew şi prinţul Edward, au fost prezenţi, luni seară, la priveghiul mamei lor, regina Elizabeth II, de la St Giles Cathedral din Edinburgh (Scoţia).

Cei patru copii ai Reginei Elisabeta a II-a au stat de fiecare parte a sicriului, regele Charles III fiind în faţa acestuia.

Ceremonia la care au participat cei patru fii ai Reginei Elisabeta a II-a a durat aproximativ 10 minute.

Deși cei patru frați stăteau în poziții similare, fețele lor trădau emoțiile și durerea prin care trec în momentul emoționant de la Priveghi, scrie DailyMail. Prințul Andrew părea „îndurerat”, în timp ce prințesa Anne încerca să-și rețină lacrimile. Sprâncenele lui Anne erau ridicate, într-un gest făcut deseori pentru a evita lacrimile, potrivit unui expert în limbajul trupului și comunicarea nonverbală. Regele Charles exprima fermitate și hotărâre, cu sprânceana sa dreaptă ridicată, a mai observat expertul în limbajul corpului.

Prințesa Anna, de 72 de ani, îmbrăcată cu uniforma Marinei Regale, fiind viceamiral, a scris o pagină nouă de istorie, la Priveghiul prinților, alături de cei trei frați ai săi, fiind prima oară când o femeie, membru al familiei regale, participă la acest ceremonial.

Apoi cei patru copii ai Reginei au plecat de la catedrală, alături de Regina Consoartă Camilla şi soţia prinţului Edward, contesa de Wessex, Sophie. Membrii familiei reglae au fost aplaudaţi de miile de persoane aflate în faţa lăcaşului sfânt.

Sicriul reginei a fost învelit în drapelul Scoției Royal Standard, pe care a fost depusă coroana Scoţiei şi o coroană de flori din iarbă albă uscată de la Balmoral.

Coroana de flori este făcută din trandafiri albi, frezii albe, crizanteme albe, ciulini, frunziş, rozmarin, hebe şi cele albe de pittosporum.

După acest moment emoționant, publicul a început să se reculeagă, luni seară, în faţa sicriului reginei Elisabeta a II-a, expus pentru prima oară la Catedrala St. Giles din Edinburgh.

Oamenii stau la coadă pentru a reuși să ajungă la sicriul Reginei.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi seară, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, reședința regală de vară din Scoția.