MENIU

Fundația opozantului Aleksei Navalnîi ar putea fi trecută pe lista organizațiilor extremiste

Aleksei Navalnii/sursa foto: Profi Media

Într-un tribunal de la Moscova, a avut loc o înfățișare cu uşile închise pentru a se stabili eventuale noi măsuri împotriva politicianului de opoziţie Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare. Instanţa a amânat audierile pe această temă până în iunie. Procurorii ruși vor ca fundaţia sa anticorupţie şi centrele electorale regionale ale opozantului să fie desemnate drept extremiste, fiind incluse în aceeaşi categorie cu gruparea Stat Islamic (ISIS).

Potrivit Radio România Actualități, verdictul ar putea zdrobi orice opoziţie la adresa preşedintelui Vladimir Putin, care ar putea rămâne la Kremlin, după modificările constituționale, până în 2036.  Activistul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi a solicitat să se prezinte personal în instanţă pentru a-şi apăra fundaţia împotriva acuzaţiilor de extremism. 

Dizidentul Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, execută în prezent o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar referitor la o fraudă datând din 2014. Opoziția şi cancelariile occidentale consideră însă că dosarul a fost doar un pretext pentru încarcerarea sa.

 
Mai multe articole despre: