MENIU

Fundația "Elie Wiesel", reacție după ce un fost legionar a devenit cetățean de onoare în Sighetul Marmației

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel” a reclamat faptul că la Sighetul Marmaţiei, localitatea natală a lui Wiesel, primăria a acordat titlul de cetăţean de onoare ultimului supravieţuitor al organizaţiei de tineret a Mişcării Legionare.

”În oraşul natal al lui Elie Wiesel, Sighetul Marmaţiei, autorităţile locale s-au ȋnscris ȋn competiţia memoriilor cinstind, deopotrivă, simboluri ale victimelor Holocaustului şi reprezentanţi ai extremismului legionar. Cu doar o zi ȋnainte de redeschiderea casei memoriale “Elie Wiesel” şi a ceremoniei de comemorare de la Monumentul Holocaustului din Sighet, Primăria a acordat titlul de cetăţean de onoare lui Petru Codrea, ultimul supravieţuitor al grupului membrilor Frăţiilor de Cruce (organizaţia de tineret a Mişcării Legionare) din Sighet”, a transmis, joi, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel”.

Potrivit organizaţiei, Petru Codrea este considerat de către primarul oraşului Sighet “un veritabil model de demnitate şi moralitate creştină”, deşi Petru Codrea evocă şi astăzi, nostalgic, trecutul său legionar sau momentul jurămȃntului legionar, arată news.ro.

”Solicităm autorităţilor locale să iasă din inadecvare şi să retragă titlul de cetăţean de onoare recent acordat”, a mai transmis organizaţia.

Mai multe articole despre:
legionar sighetul marmatiei elie wiesel