MENIU

Funcționar APIA, pus sub control judiciar de DNA pentru săvârșirea a 18 fapte de corupție

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de Corina-Isabela Ilioiu, funcționar în cadrul APIA – Centrul Județean Hunedoara – Serviciul Autorizare Plăți, pentru săvârșirea a 18 infracțiuni.

Mai exact, Corina-Isabela Ilioiu este acuzată de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, sub forma complicității (3 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (2 fapte), fals intelectual (9 fapte), fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 fapte), fals în declarații, influențarea declarațiilor.

Potrivit ordonanței întocmită de procurori, în perioada 2011- 2013, Corina-Isabela Ilioiu, în calitate de funcționar în cadrul APIA – Centrul Județean Hunedoara – Serviciul Autorizare Plăți, a sprijinit o persoană să obțină pe nedrept fonduri europene în valoare toatlă de 400.860,56 lei, pentru o suprafață de pământ de 162,97 ha teren, pe care nu o deținea în realitate.

Concret, ajutorul acordat de funcționarul APIA a constat pe lângă acceptarea la plată a dosarului întocmit în fals de către fermier și în întocmirea unor documente utilizate ulterior în același scop (cereri, adeverințe, diverse formulare, etc).

“În contextul derulării prezentei anchete penale, la data de 16 mai 2016, inculpata Ilioiu Corina Isabela a încercat, prin corupere, să-l determine pe fermierul respectiv să dea declarații mincinoase referitoare atât la obținerea sprijinului nerambursabil cât și cu privire la utilizarea sumelor de bani, respectiv pentru curățarea pășunilor”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii au mai arătat că, în cuprinsul declarațiilor de avere, depuse în anii 2015 și 2016, Corina-Isabela Ilioiu a omis, cu știință, să menționeze că are un drept de proprietate asupra unui imobil.

Mai multe articole despre:
DNA procurori APIA functionar apia