MENIU

Frunzele de nuc, remediu pentru zeci de probleme de sănătate. Cum se prepară corect infuzia

Frunzele de nuc, remediu pentru zeci de probleme de sănătate. Cum se prepară corect infuzia

Deşi cea mai uşoară şi mai plăcută modalitate de a ne bucura de virtuţile terapeutice ale nucului este consumul fructelor sale, remediile naturiste folosesc şi alte părţi ale acestui arbore. Frunzele, spre exemplu, pe nedrept lăsate în urmă fructelor, aduc o serie de proprietăţi benefice organismului uman.

Anemiile şi epuizarea sunt două dintre cele mai frecvente afecţiuni în cazul cărora se apelează la terapii cu frunze de nuc, însă lista bolilor amelioarate cu ajutorul aceluiaşi remediu e mult mai lungă, de la faringite, înţepături de insecte, limfatism, edem, afecţiuni ale prostatei, ale sângelui, ale stomacului, psoriazis, gastralgie, stomatită, ulcer varicos, afecţiuni ale urechii şi ale uterului, angină, albuminurie, ulcer cutanat şi ateroscleroză şi blefarită, până la anxietate, afecţiuni ale muşchilor, diaree, dispepsii şi afecţiuni ale ficatului.

Leac pentru afecţiuni ale gingiei, gâtului şi laringelui

“Pentru infuzie, se opăreşte 1 linguriţă (cu vârf) de frunze de nuc tăiate mărunt, cu un sfert de litru de apă proaspăt fiartă şi se lasă puţin la infuzat. Se foloseşte extern pentru: stomatită ulceroasă, se clăteşte gura cu această infuzie. În caz de eczemă la cap (mai ales la sugari), rofii (coji) şi scabie (râie) se spala locurile respective cu infuzie din frunze verzi de nuc”, explică, pentru adevarul.ro, Elena Badea, fitoterapeut.