MENIU

Friptura de porc. Ce ierburi aromatice se potrivesc cel mai bine cu carnea de porc

Friptura de porc. Ce ierburi aromatice se potrivesc cel mai bine cu carnea de porc

Friptura de porc. Dau un gust deosebit mâncării și pot transforma un preparat banal într-unul delicios. Esențiale în bucătărie, ierburile aromatice nu trebuie să îți lipsească din casă. Când ai ocazia, încearcă să le folosești în varianta proaspătă, pentru că oferă o savoare intensă.

Busuiocul
Condimentează perfect carnea albă sau carnea de vită. Se completează cu roșiile, cimbru și oregano. Este ideal în prepararea sosurilor, precum sosul pesto, sosuri de tomate sau în salate.

Cimbrul
Se potrivește foarte bine în preparatele cu ouă, carne de miel, carne de porc și peşte la grătar. Se completează bine cu rozmarinul, foile de dafin și coriandru. Este perfect în rețetele cu fasole sau vegetariene, oferind un plus de gust.

Mărarul
Oferă un gust deosebit somonului, mâncărurilor cu morcovi sau sosurilor cu castravete și iaurt. Poate fi combinat cu muștar, piper, ceapă verde sau foi de dafin. Este ideal în tocănițe, supe reci, în special cele de castraveți, salate și murături.

Mentă
Asezonează foarte bine carnea de porc, mazărea, preparatele cu cartofi, dar și deserturile cu fructe sau ciocolată. Se completează bine cu ardeiul iute, ghimbirul și chimionul. Poate fi folosită și în plăcinte, prăjituri și jeleuri.

Oregano
Oferă un gust delicios fripturii de vită sau de pui, peștelui prăjit sau cărnii de curcan. Poate fi folosit în combinație cu feniculul și busuiocul, cimbrul și foile de dafin. Este ideal în sosurile de roșii, în special cele pentru pizza.

Pătrunjelul
Perfect pentru condimentarea peştelul, fripturii de pui sau mâncărurilor cu cartofi și legume. Se completează cu busuiocul, ceapă verde și tarhonul. Da un gust foarte bun și pastelor sau supelor.

Rozmarinul
Oferă o aromă deosebită fripturii din carne de porc și vită, preparatelor cu ciuperci, spanac și roșii. Poate fi folosit alături de oregano, cimbru și usturoi. Se remarcă în asezonarea fripturilor și a sosurilor, scrie bzi.ro.