MENIU

Fresh Refresh. Cel mai în vogă sport de apă din Occident, în România: stand up paddle

Weekend-ul a trecut, trăiacă weekend-ul! Colega noastră, Alexandra Păcuraru, ne propune un mod de recreere plăcut, în natură, la final de săptămână! Este indicat să ne planificăm timpul liber că să avem mai mult elan pe parcursul săptămânii! Aflăm unde mergem şi ce facem din rubrica Fresh Refresh!

Bun găsit la Fresh Refresh! Vara aceasta se poartă stand up paddle, prescurtat SUP. este vorba despre un sport originar din insulele Hawaii şi care le permite surferilor să stea în picioare pe o placă în timp ce vâslesc. Se practică pe lacuri, râuri şi canale, pe valuri, de-a lungul coastelor sau..la Mogoşoaia!

Stand up paddle este cel mai în vogă sport pe apă din Occident. Provine din statul american Hawaii şi este un sport care se învaţă în numai 10 minute.

"E un sport minunat pentru echilibru, exterior şi interior. E cel mai uşor sport de învăţat, după care începi te duci către orice direcţie vrei. Ori te duci înspre surfing, te duci spre fitness, te duci spre yoga", spun cei care l-au încercat.

Costumul este important în acest sport! Materialul din care este făcut se numeşte neopren şi oferă protecţie termică. Dacă apa este prea rece se foloseşte un costum gros, iar la apă mai caldă, unul subţire. Pentru început, puteţi lua o vâslă şi o placă şi în lipsa lui.

Organizatorul explică: "În România, lumea a început să-l guste şi este cea mai bună formă de mişcare în aer liber, pentru că mişcarea şi vâslitul se fac în picioare; îţi exersezi echilibrul şi toată musculatura corpului".

Cei care nu ştiu să înoate primesc veste de salavare aşa că pericolul de înec este eliminat.

Stand up paddle a intrat în centrul atenţiei în 2005 şi este un sport pentru orice vârstă dacă persoana frespectivă se simte în formă sau nu are interdicţie medicală. Pe lacul Mogoşoaia, mai puteţi încerca şi yoga pe apă, surfing, caiac şi canoe!

Dacă încercaţi stand up paddle, scrieţi-ne cum a fost pe adresa de facebook: Fresh Refresh Oficial. Ne găsiti şi pe site-ul realitatea.net. Fiţi Fresh ca apele liniştite de vară!