MENIU

Fratele lui George Floyd, apel către protestatari: Furia, distrugerea orașului nu este modul pe care și l-ar fi dorit

proteste sua

În timp ce criza din SUA generată de protestele cauzate de decesul lui George Floyd continuă, fratele acestuia face un apel către manifestanți să acționeze pașnic, fiind îngrijorat că amintirea fratelui său va fi umbrită de distrugerile rezultate, relatează Ziare.com. Pe de alta parte, Facebook și Snap Inc s-au alăturat companiilor americane care au condamnat discriminarea afro-americanilor.

"Uneori ma infurii, vreau sa sparg cateva capete, de asemenea. Vreau sa... o iau razna. Dar sunt aici. Fratele meu nu avea legatura cu asta. Fratele meu era pacifist. Ii veti auzi pe multi spunand ca era un urias bland", a spus Terrence Floyd, într-un interviu acordat ABC.

El a implorat oamenii să renunțe la actele de vandalism. "Nu va distrugeti orasul, toate astea nu sunt necesare pentru ca daca familia lui nu o face, de ce o faceti voi? Daca familia lui incearca sa faca fata si sa gandeasca pozitiv si sa aleaga o alta ruta pentru a cauta dreptarea, atunci de ce sunteti acolo sfasiind comunitatea? (...) Asadar, relaxati-va. Dreptatea va fi facuta", le-a transmis el protestatarilor, la finalul unui weekend plin de violente si distrugeri in multe orase mari din SUA.

Chiar daca recunoaste ca este "ok sa fii nervos", Terrence Floyd le-a cerut oamenilor sa-si canalizeze furia si sa faca ceva pozitiv cu ea, sa faca o schimbare "intr-un alt fel, pentru ca am mai fost pe calea asta". "Furia, distrugerea orasului nu este modul pe care si l-ar fi dorit", a mai aratat fratele victimei ucise pe 25 mai.

De cealata parte, Facebook și Snap Inc s-au alăturat companiilor americane care condamnă inegalitățile rasiale din Statele Unite. ”Suntem alături de comunitatea de culoare - și alături de toți care vor justiție în onoarea lui George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery și a multor altora ale căror nume nu vor fi uitate”, a spus Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.
Mai multe articole despre:
proteste sua george floyd apel la calm