MENIU

Franța, strategie NOUĂ de vaccinare anti-Covid: O singură doză de vaccin pentru cei infectați

Campanie vaccinare anti-Covid Franța

Franţa ia o măsură curajoasă în lupta anti-COVID. Autorităţile spun că pacienţii care au avut deja boala ar trebui să primească o singură doză de vaccin. În acest fel devin disponibile milioane de doze, în condiţiile în care livrările nu se ridică la nivelul aşteptărilor, relatează Realitatea PLUS. 

Autorităţile franceze consideră că o singură doză este suficientă. Asta pentru că infecţia precedentă a generat deja un răspuns imun echivalent cu o primă doză.

"Am reuşit deja să frânăm răspândirea virusului în ţara noastră. Următoarele săptămâni ne vor spune dacă măsurile luate au fost suficiente sau dacă trebuie să recurgem la măsuri şi mai restrictive, de gen carantină. Apreciem că răspândirea acestor două mutaţii, sud-africană şi braziliană, nu este ireversibilă", a afirmat Olivier Veran, ministrul francez al Sănătăţii.

Există acum două studii ştiinţifice care arată că o singură doză produce un răspuns imun foarte puternic la persoanele care au luptat deja cu infecţia. Drept urmare, Franţa a adoptat acum această strategie.

Între timp, vaccinul de la Johnson and Johnson care acţionează cu o singură doză aşteaptă încă autorizarea din partea autorităţilor de reglementare din UE şi Statele Unite.

Programul de vaccinare al Franţei este încă în urmă. Doar 3,5 la sută din populație a fost imunizată.