MENIU

Franța, anunț oficial despre continuarea vaccinării cu AstraZeneca

vaccin anti COVID-19 AstraZeneca Foto: Profi Media

Franţa va relua vineri vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunţul autorităţilor farmaceutice europene care îl consideră ca fiind „sigur şi eficient”, a anunţat joi seară premierul Jean Castex.

 

„Voi fi vaccinat mâine (vienri - n.red.) cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină”, a anunțat premierul francez, relatează AFP.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este „sigur şi eficace” şi „nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge.

Tot mai multe țări europene anunță că vor relua vaccinarea cu AstraZeneca în următoarea perioadă, în paralel cu celelalte vaccinuri, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a concluzionat joi că este „un vaccin sigur și eficace”. Primele care au anunțat reluarea vaccinărilor se numără Italia, Lituania, Letonia, Cipru. În schimb, Suedia a anunțat că, pentru moment, vaccinarea cu AstraZeneca rămâne suspendată. Pe de altă parte, și Germania este de acord cu reluarea vaccinării, de vienri, însă menționează că trebuie să fie însoțită, obligatoriu de informarea și avertizarea oamenilor în legătură cu riscurile posibile.

Tot mai multe țări europene anunță RELUAREA vaccinării cu AstraZeneca. Ce state NU vor continua imunizarea

 

Mai multe articole despre:
vaccinare astrazeneca franta astrazeneca