MENIU

FOTO-VIDEO Povestea emoționantă a celor doi pinguini pitici din fotografia desemnată imaginea anului 2020

Fotografia anului 2020 - Cei doi pinguini pitici care au grijă unul de celălalt după ce fiecare dintre ei și-a pierdut perechea Foto: Tobiasvisuals.com - Tobias Baumgaertner
Fotografia anului 2020 - Cei doi pinguini pitici care au grijă unul de celălalt după ce fiecare dintre ei și-a pierdut perechea Foto: Tobiasvisuals.com - Tobias Baumgaertner

Un fotograf german a reușit să surprindă într-o singură imagine, emoționantă, povestea unor pinguini pitici rămași singuri după ce și-au pierdut partenerii și care au grijă acum unul de celălalt, aproape în fiecare seară. Cei doi fac parte din colonia de pinguini albaștri pitici din St. Kilda din Melbourne, Australia. Fotografia reușită de Tobias Baumgaertner a fost desemnată cea mai expresivă, câștigând un important premiu în acest an la concursul organizat de revista de oceanografie „Oceanographic”. Prin această imagine, artistul spune că a vrut să marcheze și izolarea provocată în acest an de pandemia de coronavirus.

 

Fotograful a povestit că a petrecut trei nopți în colonia micilor pinguini, care sunt foarte drăguți, activi și foarte gălăgioși, înainte de a putea surprinde momentul special din superba imagine. Tânărul artist Tobias Baumgaertner, licențiat în Științe Marine, pasionat de natură, a călătorit și a lucrat în întreaga lume, pentru a surprinde natura și popoarele indigene din Australia și din alte țări.

Celebra fotografie cu cele două păsări este doar una din cele făcute în colonia de pinguini pitici St. Kilda anul trecut de Tobias Baumgaertner, dar pe care acesta le-a publicat în luna martie 2020 pentru a marca izolarea în care trăiesc oamenii din cauza pandemiei de coronavirus. Fotograful a participat la concursul revistei de oceanografie cu această imagine a celor doi pinguini. Pentru ea avea să fie răsplătit cu Premiul popularității, fiind preferată dintre cinci fotografii finaliste. 

„A fost cu adevărat greu să îi fotografiez, pentru că nu ai voie să folosești nicio altă lumină decât lumina naturală, cum impunea concursul, iar micii pinguini se mișcau în continuu, mângâindu-se cu aripile reciproc pe spate și curățându-se unul pe celălalt. Am fost norocos să prind tocmai acel frumos moment”, a explicat Tobias Baumgaertner, relatează 7news.com.au. Concursul pentru cele mai bune fotografii a fost lansat în luna martie de revista „Oceanographic”.

„În aceste vremuri, cei cu adevărat norocoși sunt cei care pot fi alături de persoana, de oamenii pe care îi iubesc cel mai mult. Am surprins acest moment acum aproximativ un an. Cei doi mici pinguini („Fairy) care privesc liniștiți spre oraș, și care par că se îmbrățișează, au stat acolo, ghemuiți pe o stâncă, pe dig, ore întregi, urmărind luminile strălucitoare ale orașului și oceanului. Un voluntar mi-a povestit că pinguinul alb-argintiu era „o doamnă în vârstă” care își pierduse partenerul și se pare că în aceeași situație era și cel albăstrui de lângă ea, „tânărul” din stânga ei. De când s-au întâlnit, de la dispariția perechilor lor, se pare că cei doi au multă grijă unul de celălalt, în fiecare zi, ca și când și-ar alina unul altuia suferința pierderii, și stau împreună ore în șir pe stânci, îmbrățișați, privind, fascinați parcă, jocul luminilor și agitația din oraș”, a scris fotograful german Tobias Baumgaertner pe Instagram, la două luni după ce a izbucnit pandemia de coronavirus.

În luna noiembrie, în timp ce își promova fotografia ce l-a făcut atât de cunoscut, publica și un scurt film cu cei doi pinguini. 

În colonia din St. Kilda din Melbourne trăiesc 1.400 de pinguini pitici, cea mai mică specie de pinguini. Colonia este monitorizată de voluntari. Pinguinii pitici sunt cei mai mici din lumea pinguinilor, ei ating o înălțime de cel mult 33 de centimetri şi ajung să cântărească cel mult un kilogram.

Foto/Video: Tobias Baumgartner; TobiasVisuals.com

Mai multe articole despre:
pinguini pitici australia fotografie pinguini