MENIU

Fotografiile care au schimbat lumea. Cele mai impresionante 8 imagini

De la fotografii emblematice din cel de-Al Doilea Război Mondial la cadre cu fostul lider de la Casa Albă Barack Obama, acestea sunt opt dintre cele mai impresionante imagini din toate timpurile.

1. Sărutul din Times Square, New York, la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial.
2. Protestatar singuratic în fața tancurilor, Tiananmen, 1989.
3. Trupele SUA înalță un steag în Iwo Jima, în timpuil celui de-Al Doilea Război Mondial.
4. Un polițist vietnamez, cu câteva clipe înainte de a împușca ”un suspect”, în timpul Războiului din Vietnam. Mai târziu, fotograful i-a cerut scuze ulterior polițistuui și familiei acestuia pentru ”distrugerea reputației”, dar a admis că nu afirmă că gestul polițistului ar fi corect. Imaginea a câștigat premiul Pulitzer.
5. Un bărbat a fost surprins în cădere după ce s-a aruncat de la etajul unuia dintre turnurile gemene World Trade Center, la câteva clipe după atacul terorist din 11 septembrie 2001.
6. Fotograful Robert Capa a surprins un soldat spaniol murind în timpul Războiului Civil din Spania. Imaginea, care se numește ”The Falling Soldier”, a devenit celebră.
7. Un maratonist a fost doborât de prima explozie din atacul terorist care a avut loc la Boston, în 2013.
8. Fostul președinte al SUA Barack Obama și câțiva membri ai departamentului de Securitate monitorizează militarii care urmau să-l ucidă pe Osama bin Laden; 2011.

Mai multe articole despre:
război Obama foto