MENIU

FOTO + VIDEO | Captură de 1,5 milioane de euro la Calafat. Peste 80 de kilograme de droguri, descoperite în TIR-ul unui turc

Sursa foto: Poliția de Frontieră Română

Polițiștii de frontieră de la Calafat-Vidin au făcut o captură de peste 1 milion de euro, după ce au controlat încărcătura unui TIR. Șoferul transporta zeci de kilograme de droguri de mare risc. 

Șoferul de naționalitate turcă ascundea, chiar în cabina autocamionetei, peste 80 de kilograme de opiu.

Polițiștii au găsit "marfa" ambalată în mai mulți saci din plastic. Șoferul care se deplasa pe ruta Turcia-Germania a fost reținut și urmează ca acesta să fie dus în fața instanței Tribunalului din Dolj, cu propunerea de arestare preventivă. 

„Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat controlul fizic al mijlocului de transport. Astfel, deasupra cabinei autocamionului, în spatele panoului de protecţie împotriva vântului, au fost descoperite mai multe pachete ambalate în saci de plastic. În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţin o substanţă solidă, de culoare maronie, în greutate totală de 81 kg (posibil opiu)”, precizează Poliția de Frontieră.

Întreaga cantitate de substanță a fost preluată de lucrători de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova, pentru a fi trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate.

Cetățeanul turc a fost reținut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. TIR-ul pe care îl conducea a fost indisponibilizat la sediul punctului de trecere a frontierei Calafat.

Mai multe articole despre:
frontiera calafat droguri sofer tir