MENIU

FOTO - RAPPS a montat cutie poștala la poarta vilei lui T. Băsescu, pentru a-l înștiința că trebuie să se mute

Fostul președinte Traian Băsescu are la dispoziție 2 luni să evacueze vila de protocol în care locuiește, ca urmare a verdictului definitiv privind colaborarea sa cu Securitatea. Decizia RAPPS a provocat și un episod comic: pentru că la poarta locuinței nu exista căsuță poștală, angajații regiei de protocol au fost nevoiți să monteze una, pentru a-i lăsa fostului șef al statului somația de evacuare. 

În urma deciziei de săptămâna trtecută a Curtii Supreme, Traian Băsescu a ramas și fără protecția SPP, dar și fără mașina de protocol. 

Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează.

În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.

În cazul în care părțile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, conform dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, se arată în comunicatul Regiei Protocolului de Stat (RAPPS).

Potrivit modificării făcute în 2021 la legea privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, o decizie definitivă de colaborare cu fosta Securitate atrage pierderea drepturilor acordate pentru restul vieții.

La scurt timp după anunțarea verdictului, fostul președinte ar fi suferit un accident vascular, dar informația n-a fost confirmată oficial.

Informații controversate legate de starea de sănătate a lui Traian Băsescu - Cum se simte fostul președinte