MENIU

FOTO | Muncitor prins sub un maldăr de pământ, în Mureș. A intervenit elicoperul SMURD

Sursa foto: Realitatea de Mureș

Un incident grav a avut loc, joi dimineață, în judeţul Mureş. Un bărbat de 48 de ani a fost surprins sub un maldăr de pământ, pe un şantier din localitatea Ceuaşu de Câmpie, potrivit realitateademures.net.

UPDATE: Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, joi, că a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, după ce un muncitor a fost surprins sub un mal de pământ în timpul unor lucrări, în comuna Ceuaşu de Câmpie.

,,În cursul acestei zile, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.3 Râciu au fost sesizaţi prin Apel 112, cu privire la faptul că un mal de pământ s-a surpat peste un bărbat de 48 de ani, din comuna Ceuaşu de Câmpie, în timp acesta efectua lucrări la canalizare, în aceeaşi comună. La fata locului s-au deplasat poliţiştii, care din primele cercetări au stabilit că bărbatul în cauză, angajat la o societate comercială, în timp ce executa săpături la canalizarea din comuna Ceuaşu de Câmpie, ar fi coborât în şanţul canalizării, moment în care s-a surpat peste acesta un mal de pământ. În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului (...). Totodată, au fost sesizaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş", se arată într-un comunicat al IPJ Mureş.

Forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Horea al judeţului Mureş au intervenit pentru scoaterea bărbatului de sub malul în care a fost îngropat. Pacientul predat echipajului medical pentru efectuarea manevrelor de resuscitare.

ISU Mureş a precizat că bărbatul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu Mureş.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Salvatorii au reuşit să extragă victima de sub pământ, iar echipajul medical a început manevrele de resuscitare.

,,Victima a fost resuscitată 20 de minute şi predată cu puls echipajului de pe elicoperul SMURD", a transmis ISU Mureş.

Mai multe articole despre:
mures santier elicoper smurd