MENIU

FOTO | Kim Jong-un, liderul nord-coreean, a slăbit EXTREM! Dictatorul le cere cetățenilor sa mănânce mai puțin în următorii 3 ani

Kim Jong-un FOTO: PRofimedia

Liderul nord-coreean, în vârstă de 37 de ani, este mai slab ca niciodată. Acest lucru se vede în imaginile postate online de Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord. 

Coreea de Nord se confruntă cu provocări economice majore din cauza sancţiunilor internaţionale, dezastrelor naturale provocate de schimbările climatice şi perturbărilor cauzate de pandemia de coronavirus, chiar dacă ţara nu a raportat încă niciun caz pozitiv la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Din aceasta cauza, liderul nord-coreean a convocat o reuniune la nivel înalt a Partidului Muncitoresc, aflat la putere, pentru a discuta planificarea strategică a tarii. 

Liderul nord coreean a folosit adesea aceste reuniuni de partid pentru a emite noi directive de securitate şi a-şi explica poziţia cu privire la relaţiile cu SUA şi Coreea de Sud.

Washingtonul va fi atent la orice remarcă legată de programul nuclear al Phenianului. Phenianul a reacţionat negativ până acum la propunerile de discuţii ale administraţiei Biden.

Dincolo de interesul politic și strategic stârnit de reuniune, presa internațională a observat că liderul nord-coreean a slăbit semnificativ de la ultima sa apariție publică documentată cu imagini.

Din cauza scăderii în greutate, mult timp s-a speculat că Kim ar avea probleme de sănătate.

Serviciile de informații din Coreea de Sud au spus într-un raport din octombrie că acesta este sănătos. 

Serviciul Național de Informații (NIS) a apreciat atunci ca greutatea lui Kim a scăzut de la aproximativ 140 de kilograme la 120 de kilograme. 

Asa arata acum Kim Jong-un FOTO:Profimedia images

După aproximativ 10 ani de mandat, Kim se luptă să depășească ceea ce pare a fi cea mai grea perioadă a guvernării sale, cauzată de dificultățile economice agravate de pandemia de coronavirus. 

Criza alimentară este accentuată și potrivit unor surse interne, Kim ar fi transmis poporului că în următorii 3 ani trebuie sa mănânce mai putin.