MENIU

FOTO | Inundațiile fac ravagii în Indonezia! Doi copii au murit, zeci de mii de persoane au fost evacuate din calea apelor

Inundatii Indonesia FOTO:Profimedia images

Ploile torențiale au provocat inundații puternice în insula indoneziană Sumatra. Aproximativ 24.000 de persoane au fost evacuate, iar doi copii au murit, au anunțat autoritățile marți, 4 ianuarie, potrivit France 24.  

Precipitațiile abundente au dus la surparea malurilor râurilor și la creșterea nivelului apei în zonele rezidențiale, conform agenției naționale pentru dezastre. 

FOTO:PROFIMEDIA

Reprezentanții Walhi, un ONG pentru protecția mediului, spun că defrișările au determinat amploarea inundațiilor. 

FOTO:Profimedia

Copacii acționează ca barieră naturală împotriva inundațiilor, încetinind viteza cu care apa se scurge pe dealuri. Și Malaezia vecină a fost puternic afectată de inundații luna trecută, iar câteva mii de persoane au fost forțate să-și părăsească locuințele în ultimele zile din cauza noilor precipitații. 

FOTO:Profimedia

Aproximativ 50 de persoane au murit în Malaezia din cauza inundațiilor, potrivit celor mai recente date ale poliției. Inundațiile și alunecările de teren au loc frecvent în ambele țări din Asia de sud-est în timpul sezonului ploios.