MENIU

FOTO Armata rusă a adus tancuri şi rachete la frontiera cu Ucraina, chiar înainte de summitul Putin-Biden

Tren cu tancuri (sursă: ProfiMedia)

Armata rusă a transferat tancuri şi sisteme de rachete „Buk” la frontiera cu Ucraina, chiar înainte de summitul Putin-Biden, au dezvăluit joi jurnalişti de investigaţie ruşi. Concentrarea de arsenal militar s-a produs într-o localitate aflată la 250 de kilometri de frontiera ucraineană.

Informațiile au fost transmise de Conflict Intelligence Team (CIT), un grup de jurnalişti ruşi de investigaţie, publicând imagini de pe teren, potrivit agenţiei de presă ucrainene Glavkom.ua şi postului Radio Svoboda (RFE/RL), preluate de Agerpres.

Înregistrările video care însoţesc dezvăluirile jurnaliştilor de la Conflict Intelligence Team au fost făcute la gara feroviara Maslovka şi au fost postate pe TikTok.
 
 
Filmările arată numeroase dispozitive de artilerie autopropulsată Msta-S, tancuri T-80U, precum şi sisteme de apărare antiaeriană „Buk M1”, compuse dintr-un lansator de rachete autopropulsat ZRK 9K37 „Buk”, un sistem de lansare-încărcare SAM 9K37 „Buk” şi un vehicul de transport KrAZ 9M38.

„Aceste date ne permit să concluzionăm că, în pofida discuţiilor dintre Putin şi Biden, concentrarea trupelor ruse în zonele care se învecinează cu teritoriile controlate de Kiev continuă”, apreciază jurnaliştii de la CIT.

Una dintre imaginile video realizată în staţia Maslovka arată data şi ora filmării - 6 decembrie, ora 14:36, adică cu o zi înainte de negocierile dintre liderii Federaţiei Ruse şi SUA.

În replică, informaţiile potrivit cărora Rusia ar pregăti o ofensivă la scară largă în Ucraina nu corespund realităţii, a declarat joi şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, citat de agenția rusă TASS.

Acesta a afirmat că „informaţiile difuzate de mass-media despre o presupusă iminentă invazie rusă în Ucraina sunt o minciună”.

 

Mai multe articole despre:
rusia ucraina razboi la granita romaniei putin biden