MENIU

Fostul șef al Camerei de Comerț, Mihail Vlasov, liber după ce a făcut un an și trei luni din pedeapsa de opt ani

Vlasov FOTO: Arhiva

Tribunalul Vaslui a decis miercuri,19 ianuarie, eliberarea condiționată a fostului președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, în dosarul în care acesta a fost condamnat în 2020 la opt ani de închisoare. 

Inițial, Judecătoria Vaslui s-a opus eliberării condiționate, pentru că Vlasov nu a achitat prejudiciul evaluat la peste 60 de milioane de lei. Din spatele gratiilor, el a efectuat o singură plată la Trezoreria Statului: 85 de lei, în contul recuperării prejudiciului. 

Condamnat la opt ani de închisoare pentru delapidare,  folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase și fals în înscrisuri sub semnătură privată, Mihail Vlasov a fost închis în Penitenciarul Vaslui pe 3 noiembrie 2020. 

În aceeași închisoare a ispășit și o condamnare anterioară, fiind eliberat în vara anului 2017. Din pedeapsa de opt ani de închisoare, lui Vlasov i-au fost dedusă perioada executată într-un alt dosar. 

Potrivit datelor din dosarul aflat pe rolul instanțelor din  Vaslui, până la data de 15 noiembrie 2021,  acestuia i s-au dedus 37 de zile de arest preventiv, 127 de zile de arest la domiciliu, 870 de zile executate în dosarul în care a fost condamnat anterior, 168 de zile ca urmare a cazării în condiții necorespunzătoare și 112 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate.

 Inițial, Mihail Vlasov s-a adresat Judecătoriei Vaslui cu cererea de eliberare condiționată după doar câteva luni de detenție, pe 11 martie. Instanța  i-a admis cererea pe 2 aprilie, însă procurorii DNA au contestat decizia, iar Tribunalul Vaslui le-a dat câștig de cauză, anulând decizia inițială și stabilind un nou termen de reiterare a unei alte cereri de eliberare condiționată pentru șase luni. 

Pe 8 septembrie, Mihail Vlasov a înaintat a doua cerere de eliberare condiționată Judecătoriei Vaslui. Instanța a respins cererea invocând același argument al neachitării prejudiciului invocat anterior de Tribunal.

 Vlasov a contestat decizia pronunțată de Judecătoria Vaslui pe 25 noiembrie, iar miercuri, 19 ianuarie, după două amânări a pronunțării sentinței, judecătorii Tribunalului Vaslui au admis contestația lui Vlasov și au dispus eliberarea acestuia din închisoare.

 

 

 

Mai multe articole despre:
Camera comerț vlasov arestat eliberat inchisoare