MENIU

Fostul șef al Antena Group a ieșit din închisoare în baza prevederilor recursului compensatoriu

Sorin Alexandrescu, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj, a fost eliberat condiționat pentru că a avut o conduită exemplară în penitenciar și pentru că a beneficiat de 138 de zile câștig în baza Legii recursului compensatoriu, conform Ziare.com.

Fostul șef al Antena Group a avut noroc și cu faptul că procurorii nu au contestat decizia de liberare condiționată, din 19 iunie 2019, a Judecătoriei Sectorului 5, potrivit portalului instantelor.

Sorin Alexandrescu a fost încarcerat în iunie 2017, ca urmare a condamnării sale de către Înalta Curte la 4 ani și 6 luni de închisoare, pentru că în 2013 l-a amenințat și șantajat pe administratorul companiei RCS&RDS cu o campanie media negativă.

În acelasi dosar, Camelia Voiculescu a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, iar Dan Voiculescu a fost achitat.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Actele de constrângere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmații legate de perspectiva declanșării unui scandal mediatic, dar și prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupție în care ar putea fi implicat Ioan Bendei.

Conform celor care au anchetat acest caz, spotul publicitar a fost realizat din dispoziția Cameliei Voiculescu și a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, și a fost difuzat în perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecvență de cinci ori pe zi (în total de 401 ori) de toate posturile TV aparținând SC Antena TV Group SA și SC Antena 3 SA.

Mai multe articole despre:
null