MENIU

Scandal la Parchetul General. Mircea Negulescu, zis Portocală, plângere pe numele unui jurnalist

<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>

Scandal la Parchetul General. Fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, a fost audiat astăzi la Parchetul General. Din informaţiile Realitatea TV, audierea nu era legătură cu scandalul înregistrărilor sau cu denunţul depus de Andreea Cosma. După ce a ieşit de la audieri, acesta a depus o plângere pe numele unui cameraman de la un post de televiziune, acuzându-l pe acesta că l-a agresat.

Procuror Mircea Negulescu a depus o plângere pe numele unui cameraman de la un post de televiziune, acuzându-l pe acesta că l-a agresat.

Mircea Negulescu a ieșit joi din Parchetul General și s-a plâns că a fost agresat de un jurnalist. Acesta s-a întors în instituție pentru a depune plângere împotriva cameramului, care a fost și legitimat.

„Vreau să mă lăsați să merg. Nu dau niciun fel de declarație pentru că mă hărțuiți. Ați sărit pe mine, mă împiedicați. Nu vreau să dau declarații. Vreți să mă tâlhăriți, nu înțeleg", a afirmat procurorul, la ieșirea din Parchet.

Procurorul Negulescu a refuzat să facă declaraţii în momentul în care a ajuns la sediul Parchetului General.

Audierea are loc în urma unui denunţ depus de o fostă judecătoare care a fost cercetată pe vremea când Mircea Negulescu era procuror al DNA Ploieşti.

Mircea Negulescu este citat la ora 10.30 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a da mai multe explicații. 

Deputatul PSD Andreea Cosma a mers miercuri la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), unde a depus o plângere penală pentru ameninţare, în urma mesajelor pe care le-ar fi primit pe telefonul mobil. Ea susţine că în ultima perioadă a primit „cinci-şase” mesaje de ameninţare şi că suspectează că acestea ar fi fost trimise de fostul procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti.

„După conţinutul mesajelor am suspiciunea că e posibil să fie de la procurorul Negulescu. Nu vreau să îl acuz de nimic, dar vreau ca Poliţia să facă ce trebuie şi să se cerceteze care este sursa mesajelor”, a afirmat sora lui Vlad Cosma, cel de la care a pornit scandalul privind DNA, după ce a susţinut că procurorii de la DNA Ploieşti ar fi falsificat probe.