MENIU

Fostul ministru Gabriel Sandu rămâne în închisoare

<p>Iohannis a transmis a aprobat urmărirea penală a lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor&nbsp;</p>

Tribunalul Ilfov a respins definitiv, luni, cererea de liberare condiționată din închisoare a fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, care execută o pedeapsă de 3 ani de detenție în dosarul ''Microsoft''.

Tribunalul a admis contestația DNA și a desființat o decizie a Judecătoriei Sectorului 4, care hotărâse pe 1 noiembrie că Gabriel Sandu poate fi eliberat condiționat. Tribunalul Ilfov a mai decis că fostul ministru poate face o nouă cerere de eliberare condiționată abia peste un an.

"În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) C.p.p raportat la art. 587 alin. 1,2 și 3 C.p.p, admite contestația formulată în cauză de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție. Desființează Sentința penală nr. 2916 din 01.11.2017 dată de Judecătoria Sectorului 4 București în soluționarea dosarului penal nr. 26480/4/2017 și pe fond, rejudecând, respinge propunerea de liberare condiționată a condamnatului Sandu Gabriel, în prezent deținut în cadrul Penitenciarului Jilava, ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 04.12.2018. Fără cale de atac", se arată în decizia Tribunalului Ilfov, scrie agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
închisoare Gabriel Sandu