MENIU

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean, patru ore de audieri la DNA în dosarul "Diaspora"

<p>Senatorii &icirc;ncearcă, pentru a treia oară, să &icirc;i ridice imunitatea lui Titus Corlăţean</p>

Senatorul Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe, a părăsit sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în seara zilei de luni, după patru ore în care a fost audiat în calitate de martor în Dosarul "Diaspora".

UPDATE: Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a ieșit din sediul DNA după patru ore de audieri. Acesta nu a dat detalii despre ce s-a întâmplat în cele patru ore în care s-a aflat în fața procurorilor, susținând că își menține conduita aplicată până acum, respectiv să nu comenteze public și să respecte regulile și procedurile. 

"Am făcut o declarație detaliată, conform procedurilor în vigoare. Am răspuns la ceea ce avea datoria să întrebe procurorul de caz și la toate detaliile solicitate. Ceea ce am avut ca și conduită un an de zile, necomentând public și respectând regulile și procedurile, voi face și acum, până la soluția procurorilor", a declarat Titus Corlățean.

''Am venit, discut cu procurorii și vedem'', a afirmat, la intrarea in sediul DNA, fostul ministru de Externe, susținând că este citat în calitate de martor, relatează AGERPRES.

Întrebat dacă este vorba despre dosarul ''Diaspora'', el a spus: ''Da''.

Senatorul a fost chemat să dea detalii în Dosarul "Diaspora". Ancheta a fost deschisă ca urmare a faptului că zeci de mii de români de peste hotare nu au putut vota la alegerile prezidenţiale din 2014.

DNA a început urmărirea penală în acest caz pentru abuz în serviciu, neglijenţa în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.