MENIU

"Cer public demisia ministrului Tudorel Toader. Iată dovada că a mințit foarte urât"

Solicitare de ultimă oră din partea fostului ministru al justiției, Raluca Prună. Într-o postare pe facebook, fostul ministru îi cere public demisia ministrului Tudorel Toader.

Parchetul General a publicat sâmbătă dimineața scrisoarea trimisă pe 17 februarie 2016 de ministrul Justiției de la acel moment către Parchete pentru declansarea procedurii de selecție a procurorului.

"E clar acum ce cuprindea dosarul de candidat trimis la Ministerul Justiției: CV și scrisoare de intentie", scrie Raluca Prună, care îl acuză pe Tudorel Toader că a știut acest lucru, dar a tăcut.

"Scrisoarea se afla la Ministerul Justitiei. Toader a preferat să mintă o națiune întreaga. Sa ne ia prizonieri în minciunile sale insidioase, mai scrie Raluca pruna pe facebook.

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV Raluca Prună spune că Tudorel Toader a facut afirmatii grave, a sugerat că din dosarul lui Augustin Lazăr lipsea un act și calificativul "și mai susținea că se afla o ordonanță de clasare care ar fi constituit un mijloc de presiune".

"Eu am avut această scrisoare de la început, e semnata de ministru. O găsiți pe site-ul Parchetului general, trebuia să existe și la Ministerul Justiției. Atrag atenția publicului să evalueze calitatea actului ministerial al lui Toader, care are această scrisoare și refuză să o facă publică. Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că ministrul Justiției a mințit foarte urât, cu efecte foarte grave. Aștept un gest de onoare din partea dl. profesor universitar, fost judecător CCR, ultimul gest pe care îl poate face și astept scuze publice", a declarat Raluca Prună la Realitatea Tv.

"Cer public demisia ministrului Tudorel Toader.

Parchetul General a publicat scrisoarea trimisa pe 17 februarie 2016 de ministrul justitiei catre Parchete, pentru declansarea procedurii de selectie a procurorului general. E clar in scrisoare ce trebuia sa cuprinda dosarul de candidat trimis la MJ: CV si scrisoare de intentie.

Toader a spus ca din dosar lipsea calificativul la ultima evaluare si ca exista o ordonanta de clasare. Si a afirmat ca pentru aceste motive procedura ar fi fost nelegala.
Am asteptat 10 zile, l-am invitat public pe Ministrul Toader sa isi clarifice acuzatiile. A tacut. Scrisoarea care clarifica se afla la Ministerul Justitiei in tot acest timp. Toader a preferat sa o ignore si sa minta o natiune intreaga.

Invit acum, ca am clarificat procedura de numire, sa revenim la identificarea temeiului legal al revocarii procurorului general. Nu conteaza numele, nici persoana. Conteaza institutiile", a scris fostul ministru pe Facebook.

Mai multe articole despre:
tudorel toader Raluca Pruna