MENIU

Fostul director al Penitenciarului Giurgiu, judecat după ce a luat mită pentru a elibera un deţinut

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a fostului director al Penitenciarului Giurigiu, Florin Marian Antonescu, acuzat că ar fi luat mită 4.000 de euro pentru a facilita eliberarea condiţionată a unui deţinut.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, şi inculpaţii Cicu Ion, suspectat de dare de mită, şi Savelie Petruş, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de complicitate la dare se mită şi complicitate la luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, la sfârşitul lunii decembrie 2014, Florin Marian Antonescu, în calitate de director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, beneficiind de ajutorul lui Savalie Petruş, a primit de la Cicu Ion suma de 4.000 de euro, în scopul de a-i facilita eliberarea condiţionată a fiului acestuia.

La data de 30 decembrie 2014, ulterior remiterii sumeri respective, a fost întrunită comisia de eliberări condiţionate din care a făcut parte şi Antonescu, toţi membrii comisiei votând negativ cererea de eliberarea condiţionată a deţinutului, propunând, totodată, Judecătoriei Giurgiu amânarea cererii respective.

Pe 17 februarie 2015, instanţa de judecată a admis cererea de eliberare condiţionată a fiului lui Cicu Ion.

În cauză, procuroii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil deţinut de fostul director al Penitenciarului Girugiu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă şi asiguratorie dispuse în cauză.