MENIU

Fost senator PSD, condamnat cu suspendare după ce a accidentat mortal un biciclist

Fostul senator PSD şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Dan Manoliu, a fost condamnat definitiv, la 2 ani închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă a unui biciclist. Instanța a redus de aproape 4 ori și valoarea daunelor morale pe care trebuie să le primească familia victimei.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a menţinut, luni, sentinţa dată în luna februarie de un alt complet de judecată.

La apel, judecătorii au redus însă valoarea daunelor pe care le va plăti societatea de asigurări a parlamentarului celor 5 rude ale victime de la 160.000 la 45.000 de euro, potrivit ziarulatitudineadeneamt.

Pe de altă parte, Dan Manoliu trebuie să stea doi ani sub supraveghere, perioadă în care trebuie să presteze și 60 de zile muncă în folosul comunităţii, la Primăria municipiului Roman.

În luna decembrie 2015, Dan Manoliu, la acea vreme vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a pătruns pe contrasens şi a accidentat mortal un biciclist de 58 de ani, pe drumul naţional dintre Piatra Neamţ şi Roman. Maşina care aparținea CJ Neamț a rupt un gard şi s-a oprit într-o fântână din curtea unei gospodării.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde a decedat la scurt timp.  Şoferul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest şi rezultatul a ieşit negativ. Ulterior, politicianul a afirmat că i s-a făcut rău la volan și nu știe ce s-a întâmplat în secundele care i-au fost fatale biclistului.