MENIU

Fost candidat la prezidențiale, șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Fostul candidat la prezidențiale și om de afaceri, Constantin Ninel Potârcă, va executa pedeapsa de șase ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, ieri, recursul său.

Mandatul de arestare a lui Potârcă, aflat, până acum, în arest la domiciliu, va fi pus în aplicare, astăzi, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, informează B1TV.

Potârcă a pirimit prima condamnare, în acest dosar, în toamna anului 2012. Omul de afaceri de etnie romă a fost condamnat la 3,6 ani închisoare, cu executare, dar sentinţa a fost atacată cu apel atât de către procurori, cât şi de către inculpat. Procesul s-a mutat la Curtea de Apel Craiova, iar magistraţii din Bănie au hotărât, în vara anului 2013, că Potârcă merită o pedeapsă mai mare, de şase ani de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi fratele fostului candidat la preşedinţie, Toma Potârcă. Acesta a primit o condamnare de cinci ani de închisoare. Alţi doi oameni de afaceri din judeţul Vâlcea au suferit condamnări în acest dosar. Radu Mihalache are de executat trei ani de detenţie, iar fratele acestuia, Dan Radu, recidivist, a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Constantin Ninel Potârcă a mai fost condamnat, în anul 2012, la doi ani de închisoare cu suspendare, de Tribunalul Gorj, tot pentru evaziune fiscală.