MENIU

Fost ambasador al SUA la București, semnal de ALARMĂ: Sunt peste 1200 de companii ale statului. Asta împiedică România să se dezvolte

Privatizare - imagine de arhiva

Fostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, atrage atenția asupra faptului că "România are cel mai mare număr de companii controlate de stat", arătând că Guvernul ar trebui "să privatizeze" aceste companii, astfel încât țara noastră să fie capabilă să se dezvolte.   

"România are cel mai mare număr de companii din Europa și poate din lume controlate de stat. Sunt peste 1200 de companii ale statului și poate alte zeci în care statul are interese. Ele trebuie privatizate - asta împiedică România să prospere și să se ridice.

Toate industriile trebuie resuscitate. Sursele de energie trebuie revigorate, că vorbim despre gaz sau despre pertrol. (...) Nu a ieșit nimic din Marea Neagră cu toate că există reurse. Câmpiile de pe pământ au fost dezvoltate, dar cele din Marea Neagră nu. Cred că câmpiile din Marea Neagră de lângă Turcia trebui dezvoltate (...). 

Petroliștii care extrag gaz trebuie ajutați, trebuie reduse taxele și instituite legi care se se aplice ca să vină cât mai mulți investitori. Statul trebuie să nu fie implicat pentru că statul nu e capabil (...). E adevărat nu doar pentru România, dar și pentru America - care nu sunt companii ale statului și are una dintre cele mai mari economii din lume. A ajuns așa pentru că a încurajat privatizările", a afirmat Zuckerman, miercuri seara, în exclusivitate în cadrul emisiunii "Legile puterii", de la Realitatea PLUS.