MENIU

Focare masive de Covid-19 la Institutul Socola din Iași și la Centrul de servicii sociale Budăi

Focare masive de Covid-19 la Institutul de Psihiatrie din Iași și la Centrul de servicii sociale Budăi

Șapte angajați ai Laboratorului de analize medicale din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola au fost depistați cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat și extinderea focarului de la Centrul de servicii sociale Budăi, unde au mai fost testate pozitiv 14 persoane. 

Personalul depistat pozitiv la Institutul Socola a fost evaluat medical şi izolat la domiciliu. De asemenea, laboratorul a fost dezinfectat. 

În Centrul de servicii sociale Budăi, peste 60 de persoane au fost testate pozitiv. Focarul a fost confirmat pe 5 octombrie, când au fost depistați cu infecția 27 de beneficiari și 22 de salariați. Miercuri au mai fost testați pozitiv 12 beneficiari și doi angajați. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic de familie şi s-a decis izolarea în centru, potrivit realitateadeiasi.net

De la începutul epidemiei, în județul Iași au fost raportate 8.446 de cazuri de Covid-19. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns, miercuri, la 1.9.