MENIU

Focar masiv de Covid la Spitalul din Slobozia: zeci de cadre medicale, infectate

Focar masiv de Covid la Spitalul din Slobozia

44 de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Conducerea unității a precizat că sursa infectărilor este comunitatea, nu spitalul.

Din cele 44 de cazuri pozitive, opt sunt medici, iar restul, cadre medicale medii, asistente şi infirmiere.

Managerul Spitalului, Liviu Patrichi, a anunțat că activitatea instituției nu este afectată, însă cea de la la UPU, ATI sau Radiologie se desfășoară în condiții foarte grele. Angajații testați pozitiv s-au infectat în comunitate, nu în unitatea medicală, a mai precizat acesta.

”Cadrele medicale (infectate - n.red) vor fi indisponibile timp de două săptămâni, după care ele se vor întoarce în activitate. Am reuşit să acoperim acest deficit prin redirijarea personalului pe locurile respective. Din fericire, acolo unde a fost suficient personal, având în vedere şi numărul redus de internări, s-au putut prelua sarcinile colegilor infectaţi. Avem însă şi câteva zone critice, care sunt administrabile, dar la limită, cum ar fi UPU, Radiologie, zona ATI, unde este necesară o specializare suplimentară şi unde nici nu sunt disponibile cadre medicale pentru a fi redirecţionate din alte zone ale spitalului”, a spus Patrichi, potrivit realitateadeialomita.net