MENIU

Focar de coronavirus la Spitalul de îngrijire paliativă „Sf. Sava” din Iași: mai mulți pacienți grav bolnavi, infectați

Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat marți că a izbucnit un focar de coronavirus la Spitalul „Sf. Sava” de recuperare și îngrijiri paliative unde sunt internați pacienți cu boli grave, relatează realitateadeiasi.net.

 

Este vorba de 15 persoane confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, nouă sunt pacienți îngrijiți în cadrul unității medicale, iar șase sunt angajați.

Printre măsurile luate se numără:

- izolarea numărului total de cazuri de persoane infectate cu COVID-19;

- izolarea beneficiarilor pozitivi; 

- supravegherea permanentă a beneficiarilor pozitivi.

Spitalul „Sf. Sava” este o unitate medicală privată specializată în îngrijiri paliative a persoanelor cu Alzheimer şi alte forme de demenţă.

Județul Iași este pe al doilea loc la nivelul Moldovei la numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus, potrivit ultimului bilanț prezentat marți 25 august, cu 2.547 de de infectări cu SARS-CoV-2, după Suceava, cu 5.128 de cazuri în total.

În județul Iași au fost raportate cele mai multe cazuri noi în ultimele 24 de ore din zona Moldovei - 55, fiind astfel pe al doilea loc pe țară, după București, care a înregistrat 229 de noi cazuri confirmate cu noul coronavirus, de luni până marți.