MENIU

FOCAR al unei boli intestinale neidentificate, depistat în Coreea de Nord! SCENARIUL alarmant al Seulului

Coreea de Nord

Situație alarmantă în Coreea de Nord! Țara din Asia de Est a raportat, joi, izbucnirea unui focar al unei boli intestinale neidentificate într-o regiune agricolă, fapt ce pune o presiune suplimentară asupra acestui stat izolat, care se confruntă cu o penurie alimentară cronică, dar şi cu un val de infectări COVID-19, informează Reuters.

Liderul Kim Jong Un a trimis, miercuri, medicamente în oraşul-port Haeju din vestul ţării pentru a veni în sprijinul pacienţilor care suferă din cauza acestei ''epidemii acute enterice'', informează agenţia de ştiri KCNA, care nu a precizat, însă numărul persoanelor afectate sau orice alte informații legate de boală, potrivit Agerpres.

Termenul enteric se referă la tractul gastrointestinal.

''(Kim) a subliniat nevoia de a controla epidemia cât de curând posibil adoptând măsuri adecvate pentru a carantina cazurile suspecte astfel încât să-i limiteze complet transmiterea şi de a confirma cazurile prin examinare epidemiologică şi teste ştiinţifice'', relatează KCNA.

Pe de altă parte, un oficial din cadrul Ministerului Reunificării din Coreea de Sud care se ocupă de afacerile inter-coreene a spus că guvernul de la Seul monitorizează focarul, care ar putea fi de holeră sau febră tifoidă.

Coreea de Sud este dispusă să colaboreze cu cea de Nord pentru a stăvili epidemia, dar autorităţile de la Phenian nu au răspuns la niciuna dintre ofertele de dialog, inclusiv o propunere anterioară a Seulului de a oferi vaccinuri anti-COVID-19, a spus un alt oficial din cadrul Ministerului Reunificării.

Provincia South Hwanghae, unde este localizat Haeju, este cea mai importantă regiune agricolă din Coreea de Nord, ceea ce stârneşte temeri referitoare la un posibil impact asupra penuriei alimentare care afectează ţara.