MENIU

Foaie de dafin în cafea. Combinația cu efecte nebănuite

Dafinul poate fi pus și în cafea, nu doar la mâncare. Foto/Profimedia

Deși, în mod tradițional, foile de dafin sunt asociate cu mâncarea gătită, acestea își pot găsi întrebuințarea și în alte moduri.

Dafinul, originar din zona mediteraneană, este, fără doar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți arbori din întreaga lume. De regulă, frunzele sale sunt utilizate în bucătărie, la prepararea diferitelor mâncăruri. Ele sunt extrem de apreciate pentru aroma lor specifică, însă ceea ce puțini știu este că frunzele de dafin pot fi puse și în ceașca de cafea. Încearcă și nu vei regreta!

Motivul pentru care este bine să pui o frunză de dafin în ceașca de cafea

Ești un iubitor de cafea înrăit? Ei bine, atunci trebuie să încerci neapărat asta. Dacă nu îți poți începe ziua fără a te răsfăța cu această băutură delicioasă, ai nimerit exact unde trebuie.

Probabil că obişnuieşti să îţi prepari cafeaua cu puțin lapte și scorțișoară, dar ce ai spune să adaugi la final și o frunză de dafin? Ei bine, această combinație inedită va da un gust unic băuturii, însă asta nu este tot!

Beneficiile frunzelor de dafin

Dincolo de gust, te invităm să descoperi şi celelalte motive pentru care ar trebui să pui o frunză de dafin în ceașca de cafea. Ei bine, procedând așa, vei topi kilogramele în plus, vei curăța organismul de toxine și, de asemenea, îți vei întări sistemul imunitar.

Totodată, nu uita că și cofeina are numeroase beneficii. Spre exemplu, ea dă energie şi contribuie la eliminarea stărilor de oboseală. În plus, conform studiilor, cofeina poate îmbunătăți performanţele fizice şi, în acelaşi timp, poate arde grăsimile.

Frunzele de dafin, aducătoare de bani și noroc

Frunzele de dafin pot fi folosite și pentru a atrage norocul și prosperitatea. Laurul, așa cum îi mai spune dafinului, a fost asociat încă din cele mai vechi timpuri cu victoria și triumful.

Utilizarea frunzelor sale în interiorul casei este ideală pentru a spori fluxul de energie pozitivă și pentru a absorbi vibrațiile rele venite din exterior. Există mii de moduri în care poți utiliza acest minunat ingredient.

Spre exemplu, poți apela la ritualuri care constau în arderea frunzelor de dafin până la prepararea unor mici săculeți care trebuie plasați în locuri speciale din locuință.

SURSA

Mai multe articole despre:
foaie dafian cafea foi dafin cafea dimineata