MENIU

FMI trage un nou semnal de alarmă! Cât de aproape suntem de o nouă criză financiară

<p>Bursele europene, &icirc;n scădere</p>

FMI trage un nou semnal de alarmă. Suntem la un pas de o nouă criză economică. Datoria globală, ajunsă la un nivel record, de 164.000 de miliarde de dolari, este o ameninţare la adresa stabilităţii financiare a lumii, a evidenţiat întâlnirea de primăvară a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale de la Washington, relatează Bloomberg.

FMI şi-a formalizat avertismentul cu privire la ameninţările financiare, precizând că riscurile privind stabilitatea financiară au crescut în ultimele şase luni.

Instituţia este îngrijorată de faptul că pieţele ar putea să subestimeze ameninţarea creşterii inflaţiei în SUA. O creştere a inflaţiei ar putea forţa Rezerva Federale să majoreze ratele dobânzilor mai repede decât se aştepta, o mişcare care ar putea provoca turbulenţe în piaţa emergentă.

Fondul a avertizat că datoria publică şi privată globală a atins un record record de 164.000 de miliarde de dolari, iar o creştere a ratelor dobânzilor ar testa capacitatea debitorilor de a refinanţa toată această datorie.

Mai multe articole despre:
FMI criză globală semnal de alramă