MENIU

FMI cere reducerea plafonului la IMPOZITUL FORFETAR, senatorii spun NU

<p>Maria Grapini a apărat impozitul forfetar &icirc;n faţa comisiei de buget din Senat</p>

IMPOZITUL FORFETAR. Senatorii din comisia de buget a Senatului au respins propunerea de bun simţ venită din partea FMI de reducere a plafonului până la care se plăteşte IMPOZIT FORFETAR. În schimb, senatorii s-au concentrat pe schimbarea denumirii de impozit forfetar, propunând varianta "impozit pe concurenţă neloială".

IMPOZITUL FORFETAR. La insistentele FMI, Ministerul Finantelor propune reducerea drastică a plafonului pâna la care firmele se vor încadra pentru plata IMPOZITULUI FORFETAR. Acest plafon, ar trebui redus de la 50 de milioane de euro pana la doar 700.000 de euro. 

IMPOZITUL FORFETAR. Practic, în forma actuală a legii sunt obligate la plata forfetarului toate firmele cu cifră de afaceri de până la 50 mil. euro, situaţie aberantă pentru un impozit menit să se aplice buticurilor, şaormeriilor şi operatorilor din turism.

Prezentă la comisia din Senat, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri a repetat ideea că "mediul de business abia asteapta impozitul forfetar".

"Aceasta forma de impozitare este ceruta. Oamenii de afaceri imi reproseaza ca nu am introdus mai devreme impozitul forfetar", a mai spus Grapini citată de Capital.ro.

Intrebata de ce ar cere firmele acest impozit, Grapini a spus ca este eliminata concurenta neloiala din piata prin impozitarea unitara.

Senatorii au propus schimbarea denumiri de IMPOZIT FORFETAR in "impozit pe concurenta neloiala". Comisia a respins propunerea de reducere a plafonului insa au adoptat legea cu acest unic amendament.