MENIU

Florin Zamfirescu, la moartea lui Mitică Popescu: Sunt șocat! A plecat fără previz

Marele actor Florin Zamfirescu s-a declarat șocat de moartea maestrului Mitică Popescu. "Nu mă așteptam, sunt șocat," a afirmat acesta, într-o intervenție în direct la Realitatea Plus. 

"Am vorbit cu el, vorbeam, pentru că eram prieteni. Îl întrebam "ce faci, Mitică? Cum mai ești?", dar nu m-am gândit, nu -mi imaginam că va muri. Sunt șocat, parcă a plecat fără preaviz, fără să dea semene că se duce, Sigur, poate medicii care-l tratau aveau alte informații. (...) El a suferit mult în timpul vieții, a făcut 3 ani de închisoare, în 1958, era încă în Facultatea de teatru si film. A stat 3 ani, mi-a povestit că l-au închis pentru că nu și-a denunțat niște prieteni care ar fi plănuit să treacă Dunărea în Iugoslavia. El a luat totul de la capăt, a dat din nou la Teatru și Film, a fost cu 4 ani înaintea mea," a relatat Florin Zamfirescu.

 

Actorul Mitică Popescu s-a născut la data de 2 decembrie 1936, la Bucureşti. În anul 1967 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Capitală.

 

Mitică Popescu a debutat la Teatrul Mic din Bucureşti, pe scena căruia și-a petrecut cea mai mare parte a carierei.

A urcat pe scena Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, dar a jucat şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.