MENIU

Florin Piersic, elogiu emoţionant adus lui Radu Beligan:"Maestre Beligan, meştere, scumpul meu tată"

Florin Piersic, elogiu emoţionant adus lui Radu Beligan:"Maestre Beligan, meştere, scumpul meu tată"

Actorul Florin Piersic a adus un elogiu emoţionant şi plin de recunoştinţă lui Radu Beligan, care a decedat, miercuri, la Spitalul Elias din Bucureşti, la vârsta de 97 de ani, declarând că îi "lăcrimează sufletul şi mintea", resimţind decesul actorului ca pe moartea unui părinte.

În declaraţia pentru MEDIAFAX, Florin Piersic a vorbit despre relaţia sa apropiată cu Radu Beligan, exprimându-şi recunoştinţa şi preţuirea pentru actorul român care l-a propus să joace în distribuţia filmului "Ciulinii Bărăganului", regizat de Louis Daquin şi Gheorghe Vitanidis, precum şi pentru faptul că l-a încurajat să nu părăsească scena de teatru.

"Maestre Beligan, meştere, cum le place colegilor mei să vă spună, scumpul meu tată al doilea. Eu, cum îmi ziceaţi Florinel, Florinel al dumneavoastră, vreau să vă spun că vă sunt recunoscător pentru că aţi crezut în mine. Când eram un puşti, abia ieşisem de pe poarta Institutului, m-aţi propus în distribuţia "Ciulinilor Bărăganului" şi datorită dumneavoastră am avut şansa de a-i vedea la Cannes pe cei mai mari artişti ai lumii. Vă sunt recunoscător pentru că mi-aţi urmărit îndeaproape drumul meu artistic şi m-aţi încurajat. Vă sunt recunoscător că aţi dorit cu tărie să mă întorc în teatru şi aţi provocat-o oferindu-mi rolul minunat din piesa "Străini în noapte.”, a spus Florin Piersic.

Mai multe articole despre:
actor Florin Piersic Radu Beligan