MENIU

Florin Citu: Situatia nu este deloc roz. Vom gestiona banii publici catre sectoarele cu cel mai mare randament

buget

Chiar daca situatia incasarilor pe luna aprilie arata mai bine decat in luna aferenta a anului trecut, deficitul bugetar estimat pentru acest an este dublu, drept pentru care situatia nu este deloc roz, a afirmat in aceasta sera, la emisiunea "Legile Puterii" de la Realitatea PLUS, ministrul Finatelor Publice, Florin Citu. 

Potrivit ministrului, toate cheltuielile viitoare depind de executiva bugetara, Executivul fiind extrem de atent la cheltuieli astfel incat "sa nu dezechilibram executia (bugetara)".

Totodata, Florin Citu a atras atentia asupra faptului ca, desi au crescut cheltuieli, autoritatile din domeniu au reusit sa palteasca la timp cheltuielile, respectiv pensii, alocatiile si indemnizatiile pentru copii, dar si ajutoarele sociale. 

"Pentru un guvern in criza, un guvern care a primit lovituri si din partea agentiilor de rating care actioneaza la noi prociclica, am reusit sa ne imprumutam mai ieftin cu un punct procentual decat guvernul PSD in perioada de crestere economica. Deci, am reusit sa reducem si costurile pentru Romania, am reusit si sa ne imprumutam si nu ne-am atins nici de buffer, pentru ca vrem sa fim siguri ca nu vom avea o situatie cu probleme cu plata.  Vom merge pe aceasta strategie in continuare. Vom fi precauti, vom gestiona banii publici catre sectoarele cu cel mai mare randament spre deosebire de perioada de inceput a crizei, cand i-am gestionat catre toate sectoarele de activitate", a explicat Citu.