MENIU

"Superman" Cîțu mai face o "MUTARE": Două numiri "dintr-o lovitură" la Cancelaria primului ministru. Cu ce oameni se înconjoară premierul

Florin Cîțu, prim-ministrul României / Inquam Photos / Octav Ganea

În plină criză politică și "vânat" de două moțiuni de cenzură ce planează amenințător asupra sa, premirul Florin Cîțu strânge rândurile, adunând în jurul său oameni care și-au arătat de-a lungul timpului susținerea pentru actualul lider al PNL, dar și personaje controversate, care au ținut cap de afiș media autohtonă chiar zilele trecute. O demonstrează și numirile făcute astăzi la Cancelaria primului-ministru. 

Premierul Florin Cîțu l-a numit pe deputatul Ben Oni Ardelean consilier onorific al prim-ministrului la Cancelaria primului ministru. Decizie a fost publicată în Monitorul Oficial al României (MO). 

Într-o postare pe Facebook, parlamentarul a scris: “Am acceptat propunerea Prim-ministrului de a mă alătura echipei guvernamentale a României, din postura de consilier onorific pentru relații externe. Parteneriatele strategice, în special cel cu Statele Unite ale Americii, trebuie amplificate și consolidate astfel încât România să joace un rol esențial în plan extern. În contextul cooperării privind apărarea, energia, sănătatea, aspectele de mediu și a celorlalte elemente de impact major pentru țară suntem obligați să nu dăm greș în actualul context socio-politic mondial. Relațiile externe ale României au nevoie de viziune și de o abordare profesionistă. Pe lângă toate celelalte sarcini deja asumate, preiau și această responsabilitate, ca de fiecare dată, cu un singur gând: România!“

Nici Ben Oni Ardelean nu este, se pare, "ușă de biserică". Chiar anul acesta, în luna martie, parlamentarul PNL a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Deputatul de Timiș a fost oprit de Poliție în Centrul Capitalei având o alcoolemie de 0,11.

Parlamentar prins BĂUT la volan în centrul Capitalei - Ce alcoolemie avea și ce riscă deputatul

Tot astăzi, Horia Scarlat a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului. Scarlat este director în Poliția Locală București. Recent, mai exact chiar în timpul Congresului PNL în care Florin Cîțu a câștiga șefia partidului, numele său a fost implicat într-un scandal după ce a bruscat o jurnalistă prezentă la Romexpo și a împiedicat-o să filmeze, luându-i telefonul și aruncându-l de pământ.

"Este un domn din echipa câștigătoare deranjat teribil ca filmam intr-o zona in care își dorea sa nu fie ochi de jurnalist. M-a prins de mâna, mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ și m-a făcut sa ma învârt pe călcâie.

Nu asta m-a deranjat. Nu e o surpriza pentru nimeni ca trăim printre astfel de oameni. M-a surprins însă ca Robert SIGHIARTĂU, sg la pnl și responsabil cu organizarea, a întors spatele și a plecat, la fel cum a făcut și ministrul de interne, Lucian Bode și europarlamentarul Dan Motreanu", a scris jurnalista pe Facebook.

"Înțeleg ca dl. este Horia Scarlat, fost consilier general din primarie”, a precizat jurnalista, în comentarii.

Horia Scarlat este, de asemenea, și membru al sindicatului polițiștilor ProLex și al Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.