MENIU

Florin Cîțu, mâhnit de declarațiile lui Ludovic Orban privind campania de vaccinare

Florin Cițu, prim-ministru

Premierul Florin Cîțu s-a declarat "mâhnit" de declarațiile președintelui PNL Ludovic Orban privind neîndeplinirea, de către guvern, a țintelor anunțate în campania de vaccinare. Nu mă așteptam ca Marcel Ciolacu să sprijine vaccinarea, dar mă așteptam la președintele PNL să facă acest lucru, a afirmat, marți seară, Florin Cîțu. 

Invitat la un post TV, șeful Guvernului a calificat mersul campaniei de vaccinare anti-COVID ca fiind "OK", în contextul atipic al țării noastre.

"Dacă ne uităm la rata de infectare e OK. Noi avem o situație atipică, la oraș rata de vaccinare este peste 50%, în mediul rural este mai mică, dar și de densitatea populației este mult mai mică, deci riscul de contaminare este mai mic. Deci, în acest context, este OK", a afirmat Cîțu, precizând că "succesul unei măsuri se vede în ceea ce se întâmplă cu pandemia."

Șeful Guvernului a ținut să-l critice pe șeful său politic și rival în cursa pentru șefia PNL, Ludovic Orban, pentru criticile pe care le-a lansat la adresa Guvernului pe tema vaccinării și a neîndeplinirii obiectivelor anunțate, de 5 milioane de români vaccinați la 1 iulie.

"Acestea nu sunt niște obiective ale unei guvernări, ci sunt estimări ale specialiștilor. Am auzit declarația și m-a mihnit, aș fi dorit să aud ce a făcut mai mult pentru campania de vaccinare, cât s-a impicat în campania de vaccinare.  

(...) Repet, m-a dezamăgit. Aș fi vrut să văd mai multe exemple despre cum ar fi făcut Ludovic Orban ca printr-o campanie să vaccineze sute de mii, milioane de oameni. (... ) Nu mă aștept de la PSD, nu l-am văzut pe domnul Ciolacu să susțină vaccinarea, dar mă așteptam de la președintele celui ma mare partid de drepata, să susțină campania de vaccinare. (...) Repet, și este ca o provocare, gasiți în ultimele 2 luni declarații ale lui Ludovic Orban în care să susțina guvernul", a afirmat Cîțu la un post TV.

 

Mai multe articole despre:
florin citu masuri guvern coronavirus orban vaccinare