MENIU

Florin Cîțu îi răspunde primarului care administrează Vama Veche: Să condiționezi vizita premierului de bani e o chestie PSD-istă

Florin Cîțu. Foto: Inquam / Octav Ganea

Florin Cîțu a reacționat, joi, la declarația primarului din comuna Limanu, care a spus că nu este binevenit în Vama Veche invocând suma mică pe care Consiliul Județean Constanța a alocat-o comunității pe care o conduce. Premierul a precizat că va merge în orice stațiune din țară pentru a susține turismul. 

”Consiliul Judeţean nu este premierul, în primul rând. În al doilea rând, ar fi bine să ne uităm la gradul de colectare a taxelor şi aşa mai departe şi după aceea să discutăm. Dar să condiţionezi vizita premierului de nişte bani de la buget pare, aşa, foarte PSD-istă chestia asta. Se făcea numai pe vremea PSD-iştilor să spui: domnule, îmi dai bani şi ai voie să vii aici. 
Eu îi anunţ pe români că voi merge în Vama Veche şi în orice staţiune din România pentru că vreau să susţin turismul în această vară şi nu mă poate opri niciun primar”, a spus Cîțu la un post TV. 

Reacția vine după ce primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu (PSD), i-a recomandat premierului să renunţe la ideea de a merge în Vama Veche, așa cum a anunțat, şi i-a sugerat să se reorienteze în această vară spre Ciocârlia sau Aliman, localităţi care ”îşi permit pâine şi sare din bani publici”.

Ulterior, într-o intervenție la Realitatea Plus, edilul a spus că a fost înțeles greșit și că îl invită pe Cîțu la o cafea pentru a discuta despre banii alocați.