MENIU

Florin Cîțu: ”Guvernul care va fi numit după alegerile generale va reduce dezechilibrele fiscale şi va continua să ofere un sprijin fiscal amplu”

Ministrul Finanțelor - Florin Cîțu

Ministrul de Finanțe - Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că menţinerea ratingului României de către agenţia de rating Standard & Poor`s este un ”semnal clar pentru toţi investitorii din lume: mergeţi şi investiţi în România”.

”Agenţia de rating a apreciat nivelul moderat al datoriei publice.

Acest lucru denotă convingerea că guvernul care va fi numit după alegerile generale din decembrie va reduce dezechilibrele fiscale şi va continua să ofere un sprijin fiscal amplu care să încurajeze redresarea economică în 2021”, a spus ministrul.

”Agenția de rating Standard & Poor`s a apreciat nivelul scăzut al datoriei publice, dar și-au exprimat și convingerea că viitorul Guvernul care va fi numit va continua să încurajeze investițiile și scăderea datoriei publice.

Este evident pentru toată lumea că mesaje publice ale președintelui Klaus Iohannis și ale noastre au cântărit foarte mult în calificativul oferit de agenția de rating.

Agenția de rating atrage atenția și felicită Guvernul PNL, dar critică dur ultimii trei ani de guvernare PSD. Agenția de rating critică populismul și cheltuielile exagerate din guvernarea PSD”, a declarat Florin Cîțu, sâmbătă.

Mai multe articole despre:
florin citu