MENIU

Florin Cîţu, despre tragediile din spitale: „Mă interesează să văd ce s-a implementat după tragedia de la Piatra Neamţ”

Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că este interesat să vadă ce s-a implementat după tragedia de la Spitalul Piatra Neamţ. Acesta a spus că nimeni nu este mai presus de lege astfel că vinovații vor trebui să răspundă.

„Încă analizăm situația, primim rapoarte în fiecare zi. Vorbeam cu domnul Tătaru, sunt câteva rapoarte care deja existau și trebuie să mă uit peste ele, au fost trimise la Ministerul Sănătății. Aș vrea să văd ce măsuri au fost implementate din acele rapoarte până acum. Deci situația este încă sub analiză și atunci când vom avea concluzii vom veni cu ele. V-am spus foarte clar că nimeni nu este mai presus de lege și dacă găsim cineva a fost vinovat va trebui să răspundă”, a declarat, luni, Florin Cîțu.

Întrebat de jurnaliști dacă este mulțumit de modul în care a reacționat Voiculescu, șeful Guvernului a declarat că acum este ”prea rapid după ce s-a întâmplat” ca să se pronunțe.

În schimb, el a precizat că îl interesează mai mult să vadă ce s-a implementat după tragedia de la Spitalul Piatra Neamţ.

„Repet, este o anchetă în curs de derulare și vom vedea exact ce s-a întâmplat. Pe mine mă interesează mai mult să vad ce s-a implementat după tragedia de la Piatra Neamţ, de exemplu, pentru că a existat o anchetă și un plan de măsuri”, a declarat premierul.

Premierul consideră că spitalele pot fi construite și printr-un parteneriat public-privat, asta deoarece fondurile europene sunt accesate cu foarte mare greutate.

„Pe fonduri europene durează să construiești. Spitalele regionale durează. Trebuie să ne uităm la variante pe termen scurt: parteneriat public-privat. Anul acesta creștem investițiile în buget”, a mai spus Florin Cîțu.

Mai multe articole despre:
florin citu