MENIU

Premierul Florin Cîțu, despre redeschiderea școlilor din 8 februarie: ”Dacă nu ar fi problema pe sănătate, aș vrea să fie redeschise”

Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că vrea redeschiderea școlilor, dacă nu ar fi problema pe sănătate. El a menționat că a avut discuții cu liderii coaliției de guvernare despre redeschiderea unităților de învățământ.

"Am avut o discuție cu domnul Hunor, cu domnul Barna. Și eu vreau să redeschidem șcilile, restaurantele. Dacă nu ar fi problema pe sănătate, aș vrea să fie redeschise.

Important ca pe lângă campania de vaccinare, să avem și reducerea efectelor epidemie. Sunt orașe în care nu mai sunt cazuri. Putem redeschide școlile pe 8 februarie, dacă păstrăm acest trend de scădere", a declarat Florin Cîțu.

Premierul spune că România va ajunge să vaccineze 150.000 de persoane pe zi.

”Da, suntem pregătiți. În România, campania de vaccinare merge bine. Vom face 150.000 de vaccinări pe zi, direcția este una bună. Avem 230 de centre de vaccinare, vom avea 1.000 de centre. Trebuie să aducem mai multe vaccinuri. Trebuie să creștem ritmul de vaccinuri care vin în România, asta e provocarea, dar depindem de Uniunea Europeană. Eu spun că vom ajunge să vaccinăm 100.000 de oameni pe zi”, a spus Florin Cîțu, după ședința de guvern.

Mai multe articole despre:
florin citu